Over Lidwien Kamp
Sinds 2000 werk ik als coach en supervisor vanuit mijn eigen praktijk in Utrecht.
Voor die tijd begeleidde ik mensen als lichaamsgericht psychotherapeut.

Mensen begeleiden op een kantelpunt in hun leven of bij een ontwikkelvraag, ervaar ik iedere keer weer als mooi en verrassend – en soms ontroerend. Met hen mee mogen lopen tijdens zo’n specifieke fase in hun leven blijft me mateloos boeien. Waarbij het ook bijzonder is dat elk traject verschillend uitpakt, ondanks dat de vragen soms op elkaar lijken. “

Coach Utrecht Lidwien Kamp

Coaching
Coaching is (ondanks dat de naam coach overal gebruikt wordt, van “financieel coach” tot “ontbijt-coach”) écht een vak, wat je er niet “zo maar” even bij doet. Ik vind het van belang om goed geschoold te zijn, aan zelfreflectie te doen, intervisie en bijscholing te volgen. Onafhankelijke certificatie is daar voor mij onderdeel van: bij de NOBCO/EMCC ben ik gecertificeerd als Master Practitioner coach.

Bijscholing
Qua bijscholing heb ik onder andere opleidingen of cursussen gedaan op het gebied van Supervisie, Voice Dialogue, Acceptance Commitment Therapy, Transactionele Analyse, Mindfulness, NLP, RET, Intiuïtief coachen en het werken met opstellingen. Ook ben ik gecertificeerd e-coach.

Een jong vak – hoe onderscheid je professionaliteit?
Ik vind het interessant om in zo’n jong vak bezig te zijn; een vak waarin nog van alles ontwikkeld en vormgegeven moet worden. Om mijn steentje daaraan bij te dragen ben ik vijf jaar bestuurslid van de Nederlands Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) geweest. Mijn aandachtsgebieden waren de onafhankelijke certificering van coaches (met als streven een soort BOVAG- stempel voor coaches) en wetenschappelijk onderzoek. Vanuit deze rol heb ik bijgedragen aan de huidige Europese (EIA) normering.

Daarna ben ik onder meer actief geweest als EIA-assessor voor bij de NOBCO aangesloten coaches. Op dit moment ben ik lid van de klachtencommissie van de NOBCO.

Tevens geef ik trainingen aan coaches om lichaamsgericht werken binnen coaching toe te passen. Wil je hier graag meer over lezen, dan kan dat hier.

Naast mijn eigen praktijk in Utrecht én mijn bemoeienis met het vak vanuit de NOBCO, heb ik als mededirecteur van CoachNetwerk BV (2007 – 2018) uitgebreid ervaring opgedaan met het organiseren van coaching binnen (grotere) organisaties. CoachNetwerk was een organisatie met ervaren en geaccrediteerde coachprofessionals door heel Nederland, en preferred supplier en sparringpartner op het gebied van ontwikkeling van mensen.