Over Lidwien Kamp
Sinds 2000 werk ik als coach en supervisor vanuit mijn eigen praktijk in Utrecht.
Voor die tijd begeleidde ik mensen als lichaamsgericht psychotherapeut.

Coach Utrecht Lidwien Kamp

Mensen begeleiden op een kantelpunt in hun leven of bij een ontwikkelvraag, ervaar ik iedere keer weer als mooi en verrassend – en soms ontroerend. Met hen mee mogen lopen tijdens zo’n specifieke fase in hun leven blijft me mateloos boeien. Waarbij het ook bijzonder is dat elk traject verschillend uitpakt, ondanks dat de vragen soms op elkaar lijken. “

Coaching
Coaching is (ondanks dat de naam coach overal gebruikt wordt, van “financieel coach” tot “ontbijt-coach”) écht een vak, wat je er niet zo maar even bij doet. Ik vind het van belang om goed geschoold te zijn, aan zelfreflectie te doen, intervisie en bijscholing te volgen. Onafhankelijke certificatie is daar voor mij onderdeel van: bij de NOBCO/EMCC ben ik gecertificeerd als Master Practitioner coach.

Bijscholing
Qua bijscholing heb ik onder andere opleidingen of cursussen gedaan op het gebied van Supervisie, Voice Dialogue, Acceptance Commitment Therapy, Transactionele Analyse, mindfulness, NLP, RET, Intiuïtief coachen en het werken met opstellingen. Ook ben ik gecertificeerd e-coach.

Jong vak
Ik vind het interessant om in zo’n jong vak bezig te zijn; een vak waarin nog van alles ontwikkeld en vormgegeven moet worden. Om mijn steentje daaraan bij te dragen ben ik vijf jaar bestuurslid van de Nederlands Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) geweest. Mijn aandachtsgebieden waren de onafhankelijke certificering van coaches (met als streven een soort BOVAG- stempel voor coaches) en wetenschappelijk onderzoek.
Momenteel ben ik werkzaam als EIA-assessor voor bij de NOBCO aangesloten coaches.
Tevens geef ik trainingen aan coaches om lichaamsgericht werken binnen coaching toe te passen. Wil je hier graag meer over lezen, dan kan dat hier.

Daarnaast ben ik van 2007 tot 2018 mede-directeur van CoachNetwerk BV geweest; een organisatie met ervaren en geaccrediteerde coachprofessionals door heel Nederland. CoachNetwerk is bij veel grotere bedrijven in Nederland preferred supplier en sparringpartner op het gebied van ontwikkeling van mensen.