Over Lidwien Kamp

Over Lidwien Kamp
Sinds 2000 werk ik als coach en supervisor vanuit mijn eigen praktijk in Utrecht.
Voor die tijd begeleidde ik mensen als lichaamsgericht psychotherapeut.

Lidwien Kamp Coach Utrecht - portret

Coaching
Coaching is (ondanks dat de naam coach overal gebruikt wordt, van “financieel coach” tot “ontbijt-coach”) écht een vak, wat je er niet “zo maar” even bij doet. Ik vind het van belang om goed geschoold te zijn, aan zelfreflectie te doen, intervisie en bijscholing te volgen. Onafhankelijke certificatie is daar voor mij onderdeel van: bij de NOBCO/EMCC ben ik gecertificeerd als Master Practitioner coach.

Bijscholing
Qua bijscholing heb ik onder andere opleidingen of cursussen gedaan op het gebied van Supervisie, Voice Dialogue, Acceptance Commitment Therapy, Transactionele Analyse, Mindfulness, NLP, RET, Intiuïtief coachen en het werken met opstellingen. Ook ben ik gecertificeerd e-coach.

Een ‘jong vak’ – hoe onderscheid je professionaliteit?
Ik vind het interessant om in zo’n jong vak bezig te zijn; een vak waarin nog van alles ontwikkeld en vormgegeven moet worden. Om mijn steentje daaraan bij te dragen ben ik vijf jaar bestuurslid van de Nederlands Orde van BeroepsCoaches (NOBCO) geweest. Mijn aandachtsgebieden waren de onafhankelijke certificering van coaches (met als streven een soort BOVAG- stempel voor coaches) en wetenschappelijk onderzoek. Vanuit deze rol heb ik bijgedragen aan de huidige Europese (EIA) normering.

Daarna ben ik onder meer actief geweest als EIA-assessor voor bij de NOBCO aangesloten coaches. Op dit moment ben ik lid van de klachtencommissie van de NOBCO.

Tevens geef ik trainingen aan coaches om lichaamsgericht werken binnen coaching toe te passen. Wil je hier graag meer over lezen, dan kan dat hier.

De optimale inzet van coaching binnen een organisatie.
Naast mijn eigen praktijk in Utrecht én mijn bemoeienis met het vak vanuit de NOBCO, heb ik als mededirecteur van CoachNetwerk BV (2007 – 2018) uitgebreid ervaring opgedaan met het organiseren van coaching binnen (grotere) organisaties. CoachNetwerk was een organisatie met ervaren en geaccrediteerde coachprofessionals door heel Nederland, en preferred supplier en sparringpartner op het gebied van ontwikkeling van mensen. Daarnaast ben ik oprichter van CoachCompanen.
Op grond van deze ervaring ben ik nu actief als “Coachmakelaar“. In deze rol denk ik als adviseur mee over de inzet van coaching, beoordeel ik coachvragen en wend ik mijn netwerk én mijn kennis aan om voor elke vraag de juiste coach te vinden.

Persoonlijk
In mijn vrije tijd ben ik graag buiten (in de tuin of wandelend in de natuur). Ik sport geregeld (padel en fitness) en ben dol op lekker eten. Daarnaast heb ik een voorliefde voor het Italiaanse leven en de Italiaanse taal. Dat is ooit begonnen bij die intrigerende bordjes in de trein (“è pericoloso sporgersi” en heeft zich later vertaald in allerlei taalcursussen.