“wat vertelt het lichaam ons”

In de training of workshop lichaamsgericht werken tijdens coaching ga je als deelnemer zelf lichaamswerkvormen ervaren.

Interessant voor wie
Voor coaches die concreet stil willen staan bij wat het lichaam ons te vertellen heeft.
Voor hen die lichaamswerkvormen willen integreren in hun dagelijkse coachpraktijk.
Voor coaches die uitgaan van de mens als één geheel, in die zin dat lichaam en geest wel te onderscheiden zijn, maar niet te scheiden zijn van elkaar. 

Achtergrond
Denken, voelen en handelen raken en beïnvloeden elkaar. Door stil te staan en aandacht te besteden aan wat we voelen en aan wat het lichaam ons te vertellen heeft, vergroten we het bewustzijn. Hetgeen direct effect kan hebben op de persoonlijke effectiviteit en bijvoorbeeld het voorkomen van stressklachten.
Ook het stil staan bij en bewust zijn van de externe lichaamstaal (dat wat we uitstralen naar anderen) heeft invloed op persoonlijke effectiviteit.
Het is natuurlijk goed mogelijk om hier in een gesprek bij stil te staan. Het actief doen en concreet ervaren werkt natuurlijk zeker zo efficiënt.

Wat we doen
In de workshop lichaamsgericht werken gaan we aan het werk met verschillende lichaamswerkvormen om het effect ervan te ervaren voor jezelf én wat je er met een coachee mee zou kunnen doen. Deze werkvormen wordt afgewisseld met theorie over wanneer, hoe, hoe bevraag je ervaringen, betekenisverlening en de transfer van de werkvormen naar het dagelijks leven. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je een lichaamswerkvorm kan inpassen in een coachgesprek.

Meer lezen over lichaamsgerichte werkvormen kan hier.

Aan het eind van de dag
Heb je aan den lijve verschillende lichaamswerkvormen ervaren
Weet je meer over het aanbieden van lichaamswerkvormen.
Ben je in staat zelf een basale lichaamswerkvorm aan te bieden.

Wie ik ben
Ik heb na mijn studie bewegingswetenschappen (aan de VU) als lichaamsgericht psychotherapeut gewerkt. Sinds 2000 werk ik met veel plezier als coach en supervisor. Ik ben geaccrediteerd als NOBCO/EMCC master coach.