Werken vanuit je eigen kracht.
Effectief omgaan met je omgeving.


Introductie

Zoekt u een coach? Iemand die goed luistert, die met u meedenkt, die u helpt zaken ook van een andere kant te bekijken? Iemand die u begeleidt in uw persoonlijke en professionele groei?
Ik heb inmiddels een kleine 25 jaar een full-time praktijk, ben gecertificeerd als “Master Practitioner”, en heb in de afgelopen jaren honderden professionals en leidinggevenden begeleid.
Op deze site geef ik meer beeld bij mijzelf, mijn specialisaties en mijn werkwijze. Heeft u interesse? U bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismakingDan kunnen we kijken of er een klik is – dit is immers één van de belangrijke aspecten voor het slagen van een coachtraject!
Tenslotte: Op basis van mijn ervaring én de feedback van mijn cliënten heb ik een overzicht gemaakt van de aspecten die van belang zijn bij het kiezen van de juiste coach.

Blijvend resultaat

U heeft een concrete ontwikkelvraag. Dat kan gaan over het (nog) effectiever maken van uw gedrag, over barriéres of dilemma’s die u ervaart, over het optimaal benutten van uw talenten of over het omgaan met specifieke situaties (of mensen) in uw omgeving. Wij richten ons samen op deze specifieke vraag.

Ik hecht aan concreet resultaat, juist ook op langere termijn. Op Het effect van coaching leest u meer over de ervaringen van mijn cliënten.

De keuze van een coach …

Uit onderzoek blijkt dat het bij de keuze van een coach vooral van belang is om te kijken naar de professionaliteit van de coach (certificering, specialisatie, ervaring) én naar de persoonlijke klik.
Op deze website geef ik inzicht in mijn professionaliteit en specialisatie. Om te verkennen of er sprake is van een “persoonlijke klik” nodig ik u uit voor een vrijblijvende kennismaking Om een eerste beeld te geven van mijn persoonlijke stijl een aantal reacties van cliënten:


Professionaliteit in Coaching en Intervisie

Ik ben gecertificeerd Master Practitioner Coach ® volgens het EIA keurmerk (NOBCO en EMMC). Daarbij ben ik mij zeer bewust van de kwaliteitseisen die aan een coach gesteld mogen worden: als bestuurslid van de NOBCO ben ik verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling én borging van de professionaliteit van coaches in Nederland.

Daarnaast ben ik Assessor geweest voor de certificering van coaches. Op dit moment ben ik lid van de klachtencommissie van de NOBCO.

In sommige beroepen is, als variant op coaching, het volgen van Supervisie heel gewoon of zelfs verplicht. Naast coach ben ik ook geschoold supervisor.
Daarnaast ben ik ervaren en geschoold in het begeleiden van intervisiegroepen.

Ik geloof niet alleen in concreet resultaat, maar ook in innovatie. Zo kán in specifieke situaties e-Coaching effectief zijn - ik ben dan ook gecertificeerd e-Coach (eCoachPro).

Tenslotte draag ik als Supervisor en Trainer tevens bij aan de professionele ontwikkeling van Beroepscoaches, onder meer binnen de NOBCO.

Specialisatie

Zoals elke coach ken ook ik mijn specialisaties.

  • Ik heb veel ervaring met professionals én leidinggevenden in de zakelijke dienstverlening, in onderwijs en zorg en bij de overheid.
  • Uitgangspunt is uw functioneren in uw werkomgeving, waarbij uiteraard (ook) alle persoonlijke aspecten aan bod mogen komen.
  • Waar relevant betrek ik naast het denken (het hoofd) ook het voelen (het lichaam) - juist ook bij hoger opgeleide professionals blijkt dit vaak een effectief aangrijpingspunt! Op dit terrein (lichaamsgericht coachen) geef ik regelmatig training aan collega-coaches.
Thema's die regelmatigin mijn praktijk voorkomen zijn:

Persoonlijke effectiviteit
Tekst Persoonlijke effectiviteit nader in te vullen, Maximale halen uit …
Mentale weerbaarheid
Wat is mentale weerbaarheid? Mentaal weerbaar zijn? Omgaan met tegenslag. Sterk in je schoenen staan. etc
Balans: werk, privé en ambitie
Balans: werk, privé en ambitie.
Balanceren.
Tekst
Omgaan met stress
Omgaan met stress. Burn-out. voorkomen. eerste signalen.
Authentiek leiderschap
Authentiek leiderschap. Leidinggevenden. Eigen manier invullen. Balans i druk van boven en behoeften van team.
Persoonlijk leiderschap
Tekst Persoonlijk Leiderschap aanvullen invullen zelf verantwoordelijkheid nemen reflecteren
Loopbaancoaching
Loopbaancoaching is een specifiek vak. Loopbaancoaches richten zich op blabla. Niet mijn vak, maar als enzovoorts
Assertiviteit
Tekst Assertiviteit aanvullen invullen zelf verantwoordelijkheid nemen reflecteren
Impact en beïnvloeding
Tekst Impact en beïnvloeding aanvullen invullen zelf verantwoordelijkheid nemen reflecteren

Mijn praktijk

Mijn praktijk is gelegen in Utrecht-Oost.
Met de auto is het een aantal minuten vanaf de ring Utrecht (A12/A27). Na aanmelding van uw kenteken is parkeren gratis.
Met het OV kost het een kleine 20 minuten vanaf Utrecht Centraal.


Intervisie

Bla

B erf eorfn werlvnk werlkvn werlkvn werlkvn werlvn welrkvn we;lrvn werkvn wervnk

wre;lfm wrekmv evmervm e'rvm erklv elrvn wefc quweyvc whbvcerbv ebrm rtbm lkrtbm klbtr rbwrebt rtb

Coachmakelaar

Als directeur van een grotere leverancier van coaching heb ik in de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd aan gekwalificeerde coaches in het land. Daarbij heb ik veel ervaring opgedaan in het matchen van de juiste coach aan een specifieke ontwikkelvraag. Ook vanuit mijn activiteiten binnen de beroepsvereniging (NOBCO) heb ik een uitgebreid netwerk.

Voor meerdere organisaties treed ik dan ook op als "Coachmakelaar": Ik help ontwikkelvragen te concretiseren, en daar de juiste coaches bij te zoeken.