Hoe hou ik mijn balans


Al enige tijd aan het werk…
U hebt jaren met plezier gewerkt; er lagen vele uitdagingen en groeikansen, de verantwoordelijkheden namen toe. Op het moment dat er kinderen (cq hulpbehoevende ouders) kwamen, zijn de vragen ontstaan. Hoe combineer ik dit goed; waar ligt de juiste balans? Op welke manier zorg ik goed voor mezelf? Hoe zorg ik dat mijn relatie goed blijft? Geef ik mijn kinderen/mijn ouders voldoende aandacht? Is minder werken een oplossing? Is het werk dan nog wel leuk/uitdagend en kan ik nog genoeg groeien? Beleef ik er zelf nog plezier aan? Kortom: balanceren als een circusartiest.

Nog niet zo lang aan het werk…
Steeds vaker begeleid ik ook jonge mensen, die net beginnen met hun werkend levend en allerlei vragen rond dit thema hebben:

  • Hoe combineer ik alles zodat het ook nog leuk is?
  • Ik wil aan alle eisen voldoen, maar het zijn er zoveel!
  • Mag ik wel nee zeggen?
  • Mijn werk is nooit echt af; hoe stel ik grenzen?

Voor beide groepen kan het prettig zijn om het geheel te overzien met een buitenstaander die meekijkt, vragen stelt en laat nadenken over tot nu toe ondernomen acties. Via een kort doelgericht traject kijken we hoe u zo kunt balanceren dat het leven plezierig blijft en u de juiste balans heeft. Dé oplossing bestaat niet. Het is tenslotte ook geen statische situatie.