Coaching met duurzaam resultaat.


Concreet resultaat

U heeft een concrete ontwikkelvraag. Dat kan gaan over het (nog) effectiever maken van uw gedrag, over barriéres of dilemma’s die u ervaart, over het optimaal benutten van uw talenten of over het omgaan met specifieke situaties (of mensen) in uw omgeving. Wij richten ons samen op deze specifieke vraag.

Natuurlijk vraagt u zich af welke impact coaching heeft; is het de investering waard?

Ik hecht aan concreet resultaat. Wij evalueren samen het traject; daarnaast doe ik ook onderzoek welk effect mijn cliënten op lange termijn (tot tien jaar na afsluiting van het traject) ervaren.
In het onderzoek van januari 2020 beoordeelde ongeveer 80% van alle cliënten “het behalen van de concrete doelstelling” met een 8 of hoger.
Daarnaast gaf 100% van mijn cliënten aan dat het coachtraject een positieve invloed op de persoonlijke ontwikkeling heeft gehad. Maar liefst 62% omschreef dit (ook na tien jaar) zelfs als “significante” invloed.

Cliënten die recent het coachtraject hebben afgerond benoemen daarbij vooral dat zij meer afstand kunnen nemen en beter kunnen reflecteren.
Cliënten die na vijf tot tien jaar terugkijken benoemen naast het kunnen reflecteren vooral ook een toegenomen zelfvertrouwen.
Daarnaast geven voormalige cliënten aan dat zij (na 5-10 jaar 77%) het geleerde ook op andere terreinen hebben toegepast en (76%) het geleerde naar derden (zoals collega’s) hebben hergebruikt.

Hoe kies je de juiste coach?

In dit onderzoek geven mijn cliënten aan dat het bij de keuze van een coach vooral van belang is om te kijken naar de professionaliteit van de coach (certificering, specialisatie) én naar de persoonlijke klik.
Daarnaast spelen uiteraard meer factoren een rol. Wilt u een praktisch overzicht waar op te letten bij de keuze van een coach? Op de pagina Kies een coach geef ik een handzaam overzicht.

Meer lezen over het duurzame effect van coaching?

Ik hecht aan transparantie. Over de ervaringen van mijn cliënten op langere termijn heb ik een uitgebreid artikel geschreven: Lange termijn effect coaching

Helaas zijn de onderzoeksresultaten niet goed vergelijkbaar; er zijn maar weinig coaches die een dergelijke evaluatie openbaar maken.

Kennismaken?

Mocht je een coachvraag hebben en naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben of kennis willen maken: welkom! Ik sta altijd open voor een vrijblijvende kennismaking